Forside Præken 3. søndag i fasten

3. søndag i fasten

Klik her og bliv klogere på, hvad dit stjernetegn fortæller om din personlighed

Kære brødre og søstre.

I dag, på den tredje søndag i fasten, inviterer Guds ord os til at reflektere over Hans uendelige kærlighed og nåde. Vi går igennem denne fastetid med en bevidsthed om vores egne svagheder og fejl, men også med en fornyet forståelse af Guds kærlighed og tilgivelse.

I dagens evangelium hører vi om Jesus, der renser templet. Han drives af en hellig lidenskab for sin Faders hus. Men dette handler ikke kun om det ydre tempel, det handler også om vores egne hjerter. Jesus ønsker at rense vores hjerter fra alt det, der forhindrer os i at være tættere på Gud.

I vores liv kan der være mange ting, der forurener vores forhold til Gud. Synd, bitterhed, had, frygt – alt dette kan skabe en forhindring mellem os og Gud. Men ligesom Jesus renser templet, ønsker han også at rense vores hjerter. Han ønsker at befri os fra syndens byrde og lede os tilbage til Faderens kærlige favn.

Fasten er en tid til at vende tilbage til Gud med et ydmygt og åbent hjerte. Det er en tid til at erkende vores fejl og søge Guds tilgivelse. For vi ved, at Gud er fuld af barmhjertighed og kærlighed. Han venter altid på os med åbne arme, klar til at modtage os tilbage, uanset hvor langt vi er faldet.

Men tilgivelse er ikke kun noget, vi modtager; det er også noget, vi skal give. Vi må være villige til at tilgive andre, ligesom Gud tilgiver os. Det kan være svært, især når vi føler os såret eller forrådt. Men hvis vi ønsker at opleve Guds fulde kærlighed og tilgivelse, må vi også være villige til at vise den samme kærlighed og tilgivelse over for vores medmennesker.

I dag opfordrer jeg jer alle til at bruge denne fastetid til at fordybe jer i Guds kærlighed og tilgivelse. Lad os rense vores hjerter fra alt det, der adskiller os fra Gud, og lad os åbne os for Hans nåde og barmhjertighed. Lad os også være villige til at tilgive dem, der har såret os, og leve i fred og forsoning med vores medmennesker.

Må Guds kærlighed og tilgivelse fylde vores hjerter i denne fastetid og altid. Amen.