Forside Artikel Mens vi venter på sommer

Mens vi venter på sommer

Klik her og bliv klogere på, hvad dit stjernetegn fortæller om din personlighed

I disse kølige og mørke måneder, hvor vinteren synes at strække sine klamme fingre langt ind i vores hverdag, kan det være vanskeligt at bevare håbet om sommerens varme og lys. Men selv i denne tilsyneladende endeløse vinterperiode kan vi som kristne finde trøst og styrke i vores tro. For selv når vi venter på sommeren i den kolde tid, er vi aldrig alene.

Bibelen er fyldt med fortællinger om ventetid og tålmodighed. Abraham ventede i mange år på opfyldelsen af Guds løfte om at blive en far, Noah ventede på, at regnen skulle ophøre efter den store syndflod, og israelitterne ventede på befrielse fra deres fangenskab i Egypten. Disse historier minder os om, at Gud er trofast i vores ventetid. Han hører vores bønner og er nær, selv når det virker som om, at vinteren aldrig vil ende.

I Salme 27,14 står der: “Vent på Herren! Vær stærk, lad dit hjerte være frimodigt, og vent på Herren!” Disse ord minder os om, at ventetiden ikke er meningsløs eller formålsløs. Det er en tid, hvor vi kan vokse i vores tillid til Gud og fordybe vores forhold til ham. Når vi venter tålmodigt og med tillid, viser vi vores tro på Guds timing og hans planer for os.

Som kristne er vi kaldet til at være lys i mørket, selv når vi selv føler os omgivet af vinterens kulde. Vi kan sprede Guds kærlighed og håb til andre, selv når vi selv er midt i ventetiden. Som Jesus sagde i Matthæusevangeliet 5,14-16: “I er verdens lys. En by, der ligger på et bjerg, kan ikke skjules. Heller ikke tænder man et lys og sætter det under en skæppe, men på en lysestage, så det lyser for alle i huset. Således skal jeres lys skinne for mennesker, for at de kan se jeres gode gerninger og prise jeres fader, som er i himlene.”

Så lad os ikke blive modløse i ventetiden på sommeren i den kolde tid. Lad os i stedet se det som en sæson af forventning, håb og mulighed for at vokse i vores tro. Lad os minde hinanden om Guds trofasthed og lade vores lys skinne for verden, så den kan se Guds kærlighed og nåde i vores liv. For selv i den koldeste vinter ved vi, at sommeren vil komme, og Guds løfter vil blive opfyldt. Amen.